Vallankumouksen suomalainen silminnäkijä

VENÄJÄN VALLANKUMOUKSEN SUOMALAINEN SILMINNÄKIJÄ. Aleksanteri Ahola-Valon vuosi 1917 Pietarissa.

Ennen julkaisematonta aineistoa Venäjän vallankumouksesta.

Silminnäkijäkuvaus kertoo taiteilija, kasvatustieteen kunniatohtori Aleksanteri Ahola-Valon (1900–1997) ainutlaatuisista kokemuksista Pietarissa Venäjän vallankumousvuoden 1917 aikana.

Kirja kertoo myös Ahola-Valon osallistumisesta vallankumouksen valmisteluihin sekä jälkiseurauksiin.

Venäjän vallankumous muutti nuoren miehen elämän lopullisesti. Vaikka vallankumouksen ihanteet ja tapahtumat tempaisivat Ahola-Valon mukaansa, hän kulki omaa yksilöllistä tietään. Hän katsoi maailmaa ja sen tapahtumia valistushumanistin, kasvattajan ja taiteilijan silmin. Hänelle vallankumous oli mahdollisuus sivistysprosessiin, ihmisen muuttamiseen viisaalla rakkaudella.

Kirjassa Ahola-Valo kertoo muun muassa oppilaiden kätkemästä salaisesta vallankumouksen kortistosta, suomalaisten vallankumouksellisten toiminnasta, opiskelustaan Majakka-koulussa, Rasputinin ruumiin löytymisestä, helmikuun vallankumouksen aamusta, vallankumousjulisteiden levittämisestä ja rikkaista vallankumouksen tukijoista, joista keskeisimmän hän tunsi. Kirja on otteessaan pitävä jännitysnäytelmä tapahtumista, jotka muuttivat maailman.

Kirja toteutettiin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella.

TILAA NYT, maksamalla kirjan hinta (20 € + postikulut 3 €) tilille FI7710323007202488 ja lähettämällä sähköposti osoitteeseen tilaukset@elpokustannus.fi. Tilauksessa on mainittava kirjan nimi, hinta postikuluineen ja postiosoite, johon tuote lähetetään sekä matkapuhelinnumero, jotta lähettäminen postiautomaatista onnistuu.

ELPO ry • Vuorikatu 25 B 9 • 13100 Hämeenlinna

Elpo logo.