You are here

Kirjailijat

MENNEESTÄ NYKYPÄIVÄÄN

Vanhin kustantamamme teksti on tsaarin Venäjällä 7-vuotiaan Ali-pojan 30.8.1907 aloittama päiväkirja, jota hän ryhtyi pitämään yksityisopettajansa aloitteesta. Päiväkirjansa sisäkanteen Aleksanteri Ahola-Valo kirjoitti myöhemmin sanat: Mennyt ei palaa, mutta tulevaa rakennetaan.

Tämä ajatus leimaa myös koko tähänastista kirjallista tuotantoamme. Kuvaamme kaukaista menneisyyttä, mutta tavoittelemme tulevaisuutta. Aleksanteri Ahola-Valon Koulupojan päiväkirjojen lisäksi tarjoamme monia muita laadukkaita kirjoja, joiden kirjoittajat esittelemme kukin omalla sivullaan. 

Ahola-Valon veljentytär Ritva Ahola kertoo suvun vaiheista Suomen nälkävuosista 1860-luvulta lähtien kirjassaan Aika laulaa laulujaan. Sen jatko-osa Uusi maa.Uusi ihminen kertoo Ahola-Valon dramaattisesta elämästä nuoressa Neuvostoliitossa vuosina 1917-1933.

Taitelijaryhmä IC-98:n toinen jäsen Visa Suopää kertoo Ahola-Valon 1930- ja 1940-lukujen rationaalisesta ajattelusta kirjassaan Kohti valoa ja järjestystä. IC-98 kiertää ympäri maailmaa eri taidemuseoissa ja edusti Suomea mm. vuonna 2015 Venetsian Biennaalissa.

Risto Suvanto kerto Talouskasvun jälkeen -kirjassaan, miten elämäämme muokkaavat menneisyyden ratkaisut ja miten edetä eteenpäin.

Sinikka Haapasen  runokirja Runonvalo. kuvaa sitä syvää inhimillisyyttä, joka oli Ahola-Valon elämäntyössä keskeistä.

Kirjailijaesittelyt löytyvät sivupalkista.